Wednesday, August 26, 2009

aku dan ramadhan 4

Ramadhan 4
sahur : hari ni sahur dengan roti john aje..sebab macam malas la nak makan nasik..roti john tu pon kirim dekat kawan tolong belikan..tapi agak hampa la sebab roti john tu kurang enak..aku makan tak abes pon..separuh je kot..pastu untuk extra energy...aku makan kurma seketul..huh..seketul pon susah nak abes..(aku tak makan kurma sejak kecik..kek kurma aku makan..hehe..)..sume orang pelik nape aku tak makan kurma..tapi..this is it..aku bukan penggemar kurma..if orang hidangkan..aku amek jugak la seketul..tapi..memang lama gila la aku ambik masa nak habiskan seketul tu..orang lain dah abes 5 ketul..aku baru terhegeh-hegeh nak abes 1..huhu...pastu cam biasa lah..telan 1 liter air masak...heh..betol ni..1 liter..tak tipu...encik yang sorang tu salu gelakkan aku if aku cakap aku minum 1 liter...pelik kah? aku rasa normal je...tapi yang tak best nya...baru je lelap lepas solat subuh tu..dah terhegeh-hegeh nak pegi toilet...dah la 2-3 kali jugak...asik nak terkucil..huhu

berbuka : hari ni..berbuka dekat student lounge...which is tempat yang aku suke lepak lately ni...aku buat ape kat sane? ehehehe..mesti la online....kat situ je yang ade signal wifi yang kuat dan gagah...so..terpaksa laa...tengok dekat cafe maryam...juadah berbuka memang banyak gile namampos...sampai aku sendiri pon tatau nak pilih yang mana...sampai selera aku dah lari tah kemana-mana dah...huuuu... T_T and finally ended up dengan nasi lemak separuh dengan sambal kerang...itu pon makan tak abes...tak tau la nape....then balik rum..solat...lepas je baca quran...tengok-tengok....haiyaaaa....sudah merah maaa....maksudnya....i dapat MC puasa from The Almighty....alhamdulillah..nasib baik sempat habiskan surah tu...aim ramadhan kali ni..nak sangat abiskan 1 surah dalam 1 hari...harap-harap tercapai laa....aminnnn....

peringatan : ramadhan 5...noraini tak leh makan besar macam orang lain...sebab tak puasa...HAHA...

4 comments:

puan.farah. said...

aku xstart puasa lagi ni..esok dah boleh kut

AINI NORAINI said...

huhu..selamt berpuasa ye cik puan..:)

Anonymous said...

haha. ni awak ni syabas ke lembaga air terengganu?hhehehehehhehe

AINI NORAINI said...

anon ~ siapa kamu? hehe..lembaga air terengganu kot....=)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015