Tuesday, July 8, 2014

THROWBACK : The Journey Begins

Assalamualaikum... Tentiba malam ni rasa nak balingbelakang pulak. Hihi. Seriously rasa macam tak percaya, perjalanan MSc aku dah berakhir. Syukur sangat. Bila dah habis ni, rasa macam.. Eh.. Dah abis? Dulu masa nak start, ya Allah bukan main susah lagi. Dah la progress macam super slow je. Hihihi.
20140705-215153-78713826.jpg
  
20140705-215153-78713697.jpg

Dulu, masa register tu, aku sebenarnya tengah bawak Alya dalam rahim ni. Approaching 3 months kalau tak silap. Masa registration, sampai kat kaunter untuk serahkan medical report, orang tu tanya mana filem xray. Suprisingly, dia kata aku macam tak pregnant. Hahaha. Memang jenis badan aku kot, pregnant tak nampak. Atau, sebenarnya aku memang gemuk sejak azali. Bahahahaha. EDD in March 2012. Masa tu supposedly, sem kedua baru start. Aku terfikir, takkan nak ambik leave. So first sem tu, aku Pulun buat labwork jugak. Walhal normally sem pertama tu biasanya orang masih honeymoon. Cuma attend class wajib je. Nasib menyebelahi aku bila semua labworks yang aku sepatutnya buat masa sem dua tu menjadi. Alhamdulillah, syukur. Feb 2012, dah mula cuti. March 2012 aku delivered Alya. Cuti sampai mid May 2012. Masuk kejap, dah kena present progress report. Nasib la semua dah settled. Tinggal nak present je. Sampai ke hari ini, aku kagum dengan diri sendiri. Sebab aku bukan jenis berdisiplin sangat. Tapi if ada push factor, aku macam transformed to somebody else pulak. Kikikikiki... And push factor aku masa tu adalah, janin yang ada dalam rahim aku, yang aku kendong ke hulu ke hilir. 

 Apa yang penting, hati kena cekal. Super cekal dan kena sentiasa bertabah.

2 comments:

Didie Kamila said...

Congrate!!!..and i agree..push factor tu kdg2 membuatkan kt jd org lain..tak sngka kt mmpu buat benda yg kt sndri rasa tak mmpu buat bcause of the push factor..:)

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

Tahniah Ira..bestnya..ehh dah tukar layout :D

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015