Sunday, June 28, 2009

~ohoo...ape dh jadi~

~hurrmmm..tajok mcm agak pelik lah bukan?? hmm...tetibe terasa mcm nk tnye kt diri sndiri...'what happen to me??' huuu...apekah??
rasa mcm kurang enak...mcm ade je bnda yang tak kena...aishh...xley jadi nih..kene g check doctor neh...or..lg senang kot kalo mintak tlg Dr.Ain Musa yang check kn..huhu...cube tgk cket apekah penyakit yang datang singgah ini..huuuu...waaaahhh...merapu ye...
hmm...rasa mcm serba tak kena je ni...nape ek??

simptom pertama:

source:google
hmm...mmg start from this year..ramai kawan2 yang suda grad..
means suda abes blaja and da dpt pon degree mereka...
sungguh jeles sekali dgn mereka...huh...
aku?? tahun depan laa..lambat lagi..
bile bukak 'muka buku'..terjumpa la gmba2 konvo mereka...adeyy....amat menjeleskan...:(
gmba baling2 mortar board bagai....nak jugak..nak jugak....hhuuuuu.....

simptom kedua:

source:google
this year..ramai la plak kawan2 yang nak tunang...and dh tunang...
adeyy...dugaan sungguh laaa...
aku pon nk jgak weyy....
alaaaaaa....nak tunang jugakk....
huuu...sgt menyedihkan....
sonok je ble tengok dorang tunang..
mcm nmpak muke keseronokkan itu..
huaaa....nak la jugak..
eh..kau ingat tunang tu mcm main sarung2 cincin je ke ape?
umm..tak...
da ade calon ke yang kau gatal sgt nk tunang tuh?
emm....belom...ade ke sape2 nk tunang ngan saya? meh..meh..saya offer neh...huhu sumpah nnt kene pelangkung ngan emak dan ayah kat kampung kalo kau dtg meminang.. huhu..terima lah hakikat noraini.. blajo pon xabes lg..jgn gatal2...
T______________T

simptom ketiga:

source:google
this year jugak...ramai jugak kawan2 yang da kawen....
aih...tadi gile nak tunang..
ni gile nk kawen plak...apekah???
eh..mesti la pas tunang nk kawen..btol x kawan2...?
dekat
muka buku..byk sungguh gamba2 mereka...
chantek2 belaka..ohhh....jeles nye....
nak kawen jugak...nak pkai cantik2..pastu amek2 gmba jugak...
nakkkkkk....
oii...oiii...kau ingat kawen ni mcm kau main kawen2 zaman kecik2 dulu ke?
kau ingat..kawen tu sehari tu je ke ape?

ade sape2 nk kawen ngan saya x??
eh..bley plak gtu..ni promote ke ape?

ade ke org nk kawen ngan aku?

blaja pon xabes lagi...ape kes??


simptom keempat:

source:google
sangat menseronokkan ble membaca kisah kawan2 yang da mendirikan rumahtangga..
oh sangat bahagia...ada suami disisi..
mcam cukup kasih syg je..
macam sempurna hidup...
waaa...sonoknye....
eh..kau gile dh ke ape neh?
adeh..malu nye jd blog kepunyaan die neh..tak betol rupenye...
T___T

lepas tu...tengok dorang da pegnen...waaa..
pastu dpt baby....waaaa.....
eh..ok2...noraini...sila buat allignment balik and reset balik suis2 kat otak kamu ye...byk yang short circuit tu agaknye...adeeeyyy...

ok...sudah..diam ah...jgn sambung entry ni lagi...
bosan ah..entry ni penuh ngan angan-angan....huh..
kua skang..

oh..tp before tu...


ya ALLAH ya TUHANku..
kurniakan aku seseorang yang boleh membawa aku ke syurgaMU..
kurniakan aku suami yang boleh mendidik aku dalam mengenalMU..
kurniakan aku suami yang boleh menbina keluarga yang soleh-solehah dan taat pada perintahMU...
AMIIINNNN....







7 comments:

ainmusa said...

sungguh comel aini di entri ni
xpe aini.perasaan nak memiliki dan dimiliki itu memang Dia bagi.insyaAllah x lame lagi tu ade lah.heee :)

AINI NORAINI said...

hehehe...ain kne bace la entries yg da di post before ni...msti ain leh tau sbnrnye da ade ke belum..hehehe...:) ade yg agk xphm nnt,tnye laa....:)

Anonymous said...

akn tiba waktumu nanti

farah said...

hahah..ira..masa kamu akan tiba..tunggu satu2~

AINI NORAINI said...

anonymous~ye...akn tba wktu itu....doakn ye..semoga cpt wktu itu tiba...xsabar dh nk ade family

farah~magh....doakn aku..nnt kalo jadi..aku invite kwn2 nnt...:)

uselynn said...

hehe...xlama lagi dah tu..jgn risau2 yer.. yg penting doa byk2. smuanya pasti terjadi. insya Allah =)

AINI NORAINI said...

yes yus...pasti..
tersangat yakin dengan janji ALLAH itu...

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015