Monday, May 25, 2009

~~GEMOKK~~

isu paling sensitip dalam idop aku..bleh buat aku jadi tak keruan...jadi macam org gila...memang sangat payah bila aku rasa aku da gemok...aku akan bising kat sume orang yang aku da gemok...aku akan rase tensen..yang lagi menambah kn tensen ini ialah bila aku cube diet..eh....bukan cube..aku berdiet..tapi berat tetap tak turun...die maken naik ade laa...aissshhhh..memang macam sangat tensen...membuatkan aku rasa mcam nk g cari ubat krus yang mujarab sekarang jugak....hmmmm...and sekarang....kua balik dah isu gemok ini...
semalam aku balik umh uncle sebab ayahbonda ada kat sana...amek adik aku kt poli..then aku g la sane nk jumpe mereka...
tau tak ape yang auntie aku ckp after saw me when i entered her house??

"naik balik dah badan kak long..hari tu macam da susut sikit...praktikal ni lagi naik plak..."

adehhh...panas berdesing telinga ini...huuu.bukan marah...tp rasa mcam...eh..betol ke aku da gemok??asal xrase pon..baju pengukur still aku bley pakai...aih..mane silap neh....then bonda pon menambah..

"tu la psal..makin naik...balik umah aritu makan sume benda...."

adeh laaa...umii...nape wat statement itu....rasa mcam nak posa 3 bulan je..kasi kurus...tapi...itu cume RASA MACAM....belom tentu lagi aku buat...heeee....
haaa..inilah msalah noraini...bile da gemok..eh..silap..bukan da gemok...bile org kate die da gemok..mule la bising2 kobar2 nk kurus..tapi...macam tade buat ape2 tindakan pon...nasik still makan...hentam je sume makanan yang ade depan mata tanpa berfikir panjang..dah tu..bile nk kurus....?? sekarang baca magazine..iklan pasal jus Mate..umm...macam nk try..tapi...mahal sgt laa...hmmm...

ATTENTION: SAPE SAPE TAU CANE NK KASI KURUS...SILE TINGGALKAN PESANAN EK..EH...BUKAN PESANAN...NOTA KAKI LAA.....:) HAHA...

ape2 je la...da nk tdo..esok keje...nnt kalo rajin aku postkn gmba mase skolah dulu n mase skrg..tgk la perbezaannye...memang ketara...=(

4 comments:

Anonymous said...

gemok xpa,yang penting kesihatah di jaga

cikmune said...

hahaha, relax lah. masa muda ni la nak merasa macam2. kte pon relax je. nanti dah kaya sket gi sedut lemak. apa susah. tak perlu diet2 ni. kuang3

Dilla said...

I think we are in the same boat. I have a continuous battle with weight gain too. I understand how stressful it can be when people around you keep saying that you put on weight.
Personally I don't advice you to even consider taking any kind of pills or watever slimming product. Trust me! I have tried a whole lot of them- some of which I can't even remember its name. NONE works!!! Well, almost none, except for Slim Fast drink. I drank those for about 3 months-this is back when I was about your age. Slim Fast does not make me slim though, it just reduce my appetite to eat because I was already full by drinking its milky drinks.
What works for me is exercise-especially walking& swimming. Walking is the easiest form of exercise. Slimming helps tone your body. Go for that. Slimming products may works but not forever.

ps:To make you feel better, I recently gain weight too. Trying to shed it off now by starting to swim again. hahaha...

AINI NORAINI said...

huhu..mdm...i can't swim...:( phobia of water..hihi....

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015